Lundqvist Snickeri startas 1939 av den innovativa snickaren, Harald Lundqvist. Nio år efter starten får företaget patent på Lundiahyllan, Lundia Trä. Konstruktionen bygger på vinkeljärn i hyllplanens ändar och den s.k. självspänningsprincipen. Succén är omedelbar. Lundia Trä är än idag stommen i verksamheten även om det tillkommit många andra produkter och tillbehör med åren. Redan på 40-talet konstrueras bokhylleserien Klassika - den första serietillverkade bokhyllan för hem och kontor.

Fabriken i Gnesta etableras för tillverkning av Lundia Trä 1952. Fabriken finns kvar i vår ägo för tillverkning av produktserien Lundia Trä. Maskinparken är modern och produktionen löper i två helautomatiska produktionslinor.
Den snabba expansionen på 50-talet hindrar inte Lundqvist från att fortsätta vara innovativa. Tätpackning, hyllor på räls, introduceras 1959. Lundqvist fortsätter att expandera, framförallt utomlands, där många tillverkar Lundia hyllor på licens.

Under 80-talet påbörjas även tillverkningen av Lundia Stål som ett komplement till Lundia Trä. A4  , ett förvaringssystem som bygger på standardformatet A4 och skräddarsytt för kontor, introduceras 1998. Även detta är en stor nyhet och än en gång hävdar sig Lundqvist som en förnyare av sättet att konstruera hyllor.

2008 tog Lundqvist steget in i Källsorteringens värld på riktigt genom att lansera produktsortimentet Waste som består av flera olika modeller med återvinningsmoduler.

 


Idag tillverkas produktserierna A4 , Klassika och Waste i vår fabrik i Rydaholm, Småland. Mycket har hänt med Lundqvist sen starten men grunden har alltid varit densamma. Vi tillverkar och säljer möbler av hög kvalitet som används inom vitt skilda områden som kontor, arkiv, förråd, skolor, museer, affärer och hem.

Lundqvist är ett privatägt företag med försäljningskontor i Stockholm, Oslo, Göteborg, och Malmö. Lundqvist har två fabriker, i Gnesta och Rydaholm, olika uttryck men med lika bra funktion och kvalitet.

Bild nedan: Provning i Gnesta, ett hyllplan håller 14 man.

Historia

SV | NO | EN