Bra förvaring är A och O för att lyckas med ett aktivitetsbaserat kontor

Locum gick från att ha stora skåpsektioner som inte utnyttjades effektivt till att ha ett aktivitetsbaserat kontor uppbyggt på medarbetarnas önskningar och en optimal kontorsförvaring. 

Det aktivitetsbaserade kontoret är en trend som vuxit sig starkare sedan början av 2010-talet. En lyckad implementering av ett aktivitetsbaserat kontor kräver att man tar hand om alla aspekter, allt från medarbetarnas önskemål till de nya kraven som ställs på personlig förvaring. Locum är ett av många företag som valde att bli aktivitetsbaserade och för att nå ett optimalt resultat involverade de medarbetarna och en professionell aktör inom inredning tidigt i processen. 

– Lundqvist Inredningar vann vår upphandling och de har varit engagerade under hela projektet och varit måna om att lära känna oss som kund, säger Andreas Ehrnst, servicechef på Locum. 

Lundqvist Inredningar installerade 316 personliga skåp i samband med Locums renovering. Murman Arkitekter tog fram specialmått, kulörer samt materialval som Lundqvist Inredningar skräddarsydde en lösning utifrån. Lundqvist Inredningar har en egen fabrik vilket möjliggör att de kan kundanpassa mått och på så sätt tillgodose kundens önskemål. För att anpassa lösningen har flertalet möten ägt rum på plats hos Locum. 

– Det har varit samma personer som besökt oss samtliga gånger vilket gör att vi kan få en bra personlig kontakt. Det är något vi uppskattar, berättar Andreas.  

Speciellt för detta projekt var en etiketthållare som togs fram speciellt för Locum. Istället för en numrering fästes användarens visitkort i hållaren på varje dörr. Låsen är en typ av elektroniskt lås, RFID, vilket gör att de anställda kan använda sin vanliga tag för att öppna dörren.

– Vi fastnade för den här lösningen för att den möjliggör att vi kan använda våra vanliga tags till passersystem och det underlättar i vårt dagliga arbete, säger Andreas. Utöver tekniska lösningar och optimal förvaring har skåpen även tillfört en modern inredning – en helhet som uppskattas av medarbetarna.

 – Lundqvist inredningar kunde tillgodose vårt behov och levererade på utsatt tid med tight deadline, berättar Andreas Ehrnst. 

Läs hela artikeln med bilder i PDF här.


Om Locum 

Locum förvaltar två miljoner kvadratmeter vårdfastigheter åt sin ägare Stockholms läns landsting. Deras vision är att vara en av Sveriges bästa fastighetsförvaltare 2020.SV | NO | EN